Crònica del Consell plenari del 5 de Desembre de 2017

Cal aprofitar el trencament amb el PSC per trencar amb el model de ciutat de PSC i ICV d'una vegada, el de la Marca Barcelona

L’últim ple del 2017 es troba en plena campanya de les eleccions il·legítimes i imposades pel cop d’estat de PP, C’s i PSC. Per aquesta raó té un format reduït i no es presenten propostes des de l’oposició ni mesures de govern per acord de la majoria del ple, excepte PP i C’s.

El delegat del govern barceloní, Eloi Badia, explica entre altres aspectes les sessions sobre el pla estratègic del Park Güell  que s’estan realitzant. BEC portava al programa electoral la reobertura del parc , i va ser la proposta més votada al procés “participatiu” del PAD Gràcia. Avui, en aquest pla, això no es contempla. Aquí trobareu les nostres reflexions al respecte.

Ens alegrem amb el trencament amb el PSC, partit del règim i part del cop d'estat del 155. Però caldrà veure si BEC segueix amb la política de fa 30 anys de la #MarcaBarcelona o aposta per canviar-la d'arrel. Aquell model basat amb:

a) Aplicació amable de la fórmula neoliberal a la ciutat.

b) Mercantilització de tot allò mercantilitzable. Privatització de l’espai públic.

c) Terciarització accelerada i precària. Massificació turística.

d) Mercat immobiliari com a reserva de capital internacional. Encariment de l’habitatge.

e) Nul·la repercussió positiva sobre la població treballadora.

Cal fer una política valenta i desobedient. Cal tocar la Santíssima Trinitat (la del pressupost, les competències i el marc legal), i la mare dels ous, la propietat privada. En aquest sentit cal abordar aspectes com:

  1. Potenciar la contractació pública i municipalització de serveis públics. Amb els serveis públics no es pot fer negoci.
  2. Intervenció en els cascs antics dels barris per controlar els preus.
  3. Potenciar l’economia productiva, amb elements com els tallers municipals.
  4. Utilitzar el cens de pisos buits que vam promoure des de la CUP per a intervenir en els preus de l’habitatge.

 

Informe sobre el pressupost de ciutat:

Aquesta és una mesura preceptiva del ple abans d’acabar a l’any. El govern presenta el pressupost de Barcelona. 25M€ per Gràcia, nombres semblants als de l’any passat. Des de la CUP entenem que no suposen una ruptura en el model de ciutat de PSC i ICV que hem descrit anteriorment, i amb increments gairebé nuls. Són pressupostos per seguir consolidant la Marca Barcelona. Votem en contra de la proposta i s’aprova amb els vots de BEC i l’abstenció de ERC i PDeCAT.

Video del plenari: https://www.youtube.com/watch?v=EOy2_JGw9zE

Són pressupostos per seguir consolidant la Marca Barcelona. Votem en contra de la proposta.