Diada popular a Gràcia

Divendres 4 i dissabte 5 de Setembre a pl. Virreina

S'apropa la diada de l'11 de setembre, la commemoració de la caiguda de Barcelona el 1714 en mans del règim borbònic, el darrer baluard de la defensa del conjunt de les constitucions i llibertats del que avui entenem per Països Catalans. I, com cada any a Gràcia ens avancem a la que enguany serà altre cop una jornada històrica. Una Diada que esperona el desig de continuar lluitant perquè ens alcem com a persones i com a poble per proclamar que volem una vida digna i en plena llibertat.
 
Enguany, el lema escollit ha estat: “Ja no ens alimenten molles. Independència per canviar-ho tot”.  Perquè  l'emancipació nacional, la independència, està al servei de la classe treballadora i del conjunt de les classes populars, i de la igualtat entre persones, sense distinció de cap gènere. Perquè només trencant el motlle que tot ho encotilla, en aquest cas els estats espanyol i francès, és possible construir sense els lligams que tot malmeten.
 
La diada començarà el divendres dia 4 de setembre a les 20:00h a l’Espai País Valencià ( C/ Córsega 335, Vila de Gràcia) amb el passi del Documental "Pep Gimeno "Botifarra". El cant de les arrels" "La història del jove xativí que va recòrrer els pobles de les nostres comarques per tal de mantenir viva la cançó tradicional valenciana"
 
L'acte central de la diada gracienca se celebrarà el dissabte 5 de setembre a la plaça de la Virreina. S'iniciarà a partir de dos quarts de vuit de la tarda amb una mostra d'expressions culturals que comptarà amb la presència de la Txaranga La Mentireta junt a la colla Borumballa, amb la Claudia Grossi i els músics de l'Espaila, i amb la poesia d'en Carles Rebassa. A les nou serà l'hora del sopar popular i, en acabat, en Borja Penalba i en Tomàs de los Santos presentaran el seu espectacle homenatge a l'Ovidi Montllor “Dones, dons i sons”. 
 
Esperem que el programa d'aquesta diada del 2015 us sigui atractiu i que us hi acosteu per gaudir-ne. A més, us animem també a participar del teixit social del barri i del conjunt d'organitzacions, col·lectius i casals per enfortir-los, perquè el poble que s'organitza i lluita té tots els números per vèncer!

19:30h Cultura Popular (dansa, música i poesia)
21h Sopar popular (amanida i fideuà) 5€
22h Concert amb Borja Penalba & Tomàs de los Santos (Homenatge a Ovidi Montllor)

 

Organitza: Comissió de la Diada a Gràcia.

 
Dóna suport: Endavant Gràcia, Espai País Valencià, Ateneu la Torna, Ateneu la Barraqueta, Assemblea Pensionista de Gràcia, Arran Gràcia, Cup Gràcia, Eskapulats