Notícies de Gràcia

Recordem que just en aquest moment hi ha una acció al carrer, des de l’Oficina d’Habitatge Popular de Gràcia, per ajudar la Francina, una veïna que expulsen fruit del mercat immobiliari desbocat de Gràcia.

Mesures de govern i decisió:

L’últim ple del 2017 es troba en plena campanya de les eleccions il·legítimes i imposades pel cop d’estat de PP, C’s i PSC. Per aquesta raó té un format reduït i no es presenten propostes des de l’oposició ni mesures de govern per acord de la majoria del ple, excepte PP i C’s.

El passat 7 de novembre, més de 3 estius després de que BEC obtingués l’alcaldia de Barcelona, s’ha presentat el Pla Estratègic del Park Güell. Les dades de l’Ajuntament confirmen que la massificació s’ha traslladat de la zona regulada a la resta de zones del parc, tal com ja avisàvem des de fa anys, i es parla de més de 9M de visitants anuals. Des de la CUP Gràcia volem fer les següents consideracions al respecte:

En la part de l'informe del delegat del govern barceloní, Eloi Badia, es va anunciar l’avenç en la nova escola i l’institut públic del districte. No deixa de ser curiós que quan aquests projectes s’allunyaven la culpa era dels pressupostos de la Generalitat, ara que s’apropen l’Ajuntament no perd un segon en penjar-se la medalla.

El consell s'inicià amb un minut de silenci contra els feminicidis ocorreguts els dies anteriors. ENS VOLEM VIVES!

Des de la Candidatura d’Unitat Popular a Gràcia, volem seguir estenent la mà per Capgirar Gràcia i definir, d’entre totes aquelles mesures del programa i les que hem incorporat a través de la participació en les lluites de carrer, quines són les que considerarem prioritàries i indispensables a l’hora d'encarar el Pla d’Actuació del Districte i els pressupostos amb la resta de grups municipals des d'una òptica gracienca.

Per això volem fer públiques les nostres mesures prioritàries:

Habitatge

Un cop més la jornada política va començar ja a fora amb una concentració de membres de l'Assemblea Pensionista de Gràcia reclamant el CUAP 24h a l'Esperança, i amb una concentració de l'Assemblea Nacional Catalana de Gràcia en suport a la declaració independentista que en aquell ple es presentava.

Octaveta repartida pels diferents grups sotasignants.

Què són els CUAP?

Posem en dubte que el tancament del Park Güell hagi suposat una millora pel veïnat de la Salut i el Coll i Vallcarca, de Gràcia i de Barcelona. Més aviat el contrari: com ja avisàvem el principal resultat és la cronificació del Park Güell com a parc temàtic i els usos veïnals, que al cap i a la fi són els grans perjudicats de la seva Marca BCN, l’han abandonat a la seva sort definitivament.

Pàgines