La CUP amb la cloenda de la setmana d’actes de la PEJG pel Casal de Joves
Dijous al vespre la Plaça de la Vila va convertir-se en la plaça de la unitat popular de Gràcia. El jovent gracienc organitzat va convidar a les entitats veïnals i organitzacions polítiques que han donat suport i han fet de la lluita per un Casal de Joves autogestionat pels joves una lluita compartida. La demostració de força impregnava tots els racons de la plaça. Les mostres de suport van travessar els límits geogràfics de Gràcia, de Barcelona i dels Països Catalans.
La CUP – Alternativa per Barcelona també hi era, defensant la participació directa i felicitant a la Plataforma d’Entitats Juvenils de Gràcia per dur a terme una lluita tant digna i necessària en un moment on la privatització dels equipaments públics és el pa de cada dia. Va assenyalar la seu del districte, interpel·lant al Regidor del Districte, Guillem Espriu. Denunciant la resposta consistorial-policial a les demandes de la PEJG, denunciant la manca d’equipaments pels joves i no tant joves i fent-li una advertència: al final el Casal de Joves de Gràcia serà autogestionat pel jovent gracienc organitzat.
La Plataforma d’Entitats Juvenils de Gràcia llegí un manifest que subratllava la prepotència del regidor del districte, fent-li menjar les paraules que havia dit el dia del desallotjament de l’acampada: Espriu, què dius ara? Vols dir que no tenim el suport de les entitats del barri i de les veïnes i els veïns de Gràcia?
Una lluita que no aflaca, que no poden amagar, que amb el pas dels dies augmenta en quantitat i qualitat. Un inici de primavera esperançada, que crida ben alt “Jovent gracienc organitzat, per un Casal de Joves autogestionat”. Per què? ho expliquen molt bé:
- 1. Perquè puguem realitzar-nos com a joves: organitzar-nos, idear, debatre, decidir, construir, equivocar-nos, rectificar, seguir, encertar, il·lusionar, transformar…
- 2. Perquè aporti un gran benefici social: les experiències de compartir i treballar per un lloc col·lectiu.
- 3. Perquè ofereixi un lleure allunyat de les actuals dinàmiques de consum, promovent així un oci popular, gratuït i no alienant.
- 4. Perquè esdevingui un punt de trobada, un lloc on reunir-se, xerrar, estudiar, iniciar un projecte, prendre un cafè amb els amics…
- 5. Perquè sigui participatiu: un lloc on tothom pugui dir la seva, incidint així en una democràcia participativa allunyada de l’oportunisme electoral actual. Perquè creiem i somniem!
- 6. Perquè sigui la seu de projectes que necessiten suport i assessorament per esdevenir realitzats. Coordinadres musicals, diari juvenil, projectes artístics, projectes de cooperació…
- 7. Perquè podria ser la seu de caus i esplais sense sostre, a causa dels lloguers abusius. Cap esplai/cau sense sostre!
- 8. Perquè Gràcia esdevingui un referent musical: permetent als grups de música emergents de la Vila utilitzar els bucs d’assaig, donar-se a conèixer, organitzar concerts…
- 9. Per fomentar la igualtat d’oportunitats a l’hora de tirar endavant projectes culturals.
- 10. Perquè sigui un lloc de compromís amb la societat i el barri. Volem allunyar-nos de la imatge del jovent individualista i treballar per reforçar la del jovent compromès amb el seu entorn.
La CUP – Alternativa per Barcelona donem suport a aquestes demandes, per un Casal de Joves de Gràcia autogestionat pels joves!