Taula 1: Educació
1) Fer un projecte – estil Francesco Tonucci i “la ciutat dels infants” – a la Vila de Gràcia. Preparar proposta i calendari conjuntament amb altres col·lectius com l’Assemblea Groga de Gràcia i la Coordinadora d’AMPAS. Amb tot, amb un discurs clarament anticapitalista i pel bé comú.
2) Donar suport a les iniciatives que des de l’Assemblea Groga de Gràcia es vagin marcant. Per exemple, el projecte de la “xarxa d’escoles grogues” amb projectes pedagògics transformadors
3) Donar visibilitat als projectes alternatius i emancipadors que estan apareixen a Gràcia
4) Ajudar a enxarxar les diferents iniciatives i col·lectius educatius de la Vila de Gràcia perquè en la pràctica ens trobem totes. Que treballin conjuntament educació formal i no formal. També al veïnat en general i difondre que totes som comunitat educativa perquè l’educació ens afecta a totes les persones.
5) Pensar un format semblant com la Jornada de Sanitat del grup de sanitat de la CUP-AE per fer una Jornada d’Educació
Taula 2: Parc Güell
1) Debat sobre si l’ajuntament ha aconseguit un dels seus objectius: reduir la massificació. Però que en qualsevol cas, no ha repercutit en un millor ús del veïnat (sobreprotecció, intimidació, cues, segregació del parc i de la ciutadania…). No ha potenciat els usos veïnals, ans el contrari: els ha sentenciat a mort.
2) L’ajuntament s’escudarà en que ha aconsgeuit una reducció del turisme (no confirmada encara) com a justificació del tancament. Cal un pla per rebatre els arguments, tenint també presents els altres arguments contra el pla i que el fet de pagar per un espai públic ja és inacceptable.
3) Es valora que cal una diagnòsi acurada de la nova situació i observar sobretot els mesos d’estiu. Ara ja, hi ha cues, quan ni es venen totes les entrades.
4) Cal denunciar que la privatització de l’espai públic no s’extengui a altres parts de la ciutat, com a l’Hospital de Sant Pau, el Port Vell o Montjuïc.
5) Es planteja com a estratègia:
- seguir col·laborant i potenciant la Plataforma Defensem el Park Güell com espai de empoderament popular i de contrapoder social.
- Plantejar una interacció amb els diferents agents: comerciants, veïnat, i l’empresa concesionària BSM, per a la fase actual a mode de diagnòsi i de construcció d’unitat popular.
- Estudiar i analitzar l’empresa concesionària BSM. Costos i beneficis del projecte.
Taula 3: La Sedeta
1) Es debat el document d’anàlisi presentat. L’assemblea es centra en:
a) La manca de planificació de l’Ajuntament. Tan pel que fa a la diagnosi de les necessitats dels barris, com de cara a la planificació de la gestió i la tria de la ubicació de l’equipament.
b) La mala jerarquització de les prioritats del govern municipal a l’hora de dissenyar la seva intervenció social.
c) El risc de desarticulació del barri per la intervenció urbanística a la Sedeta.
2) Es conclou que malgrat que el projecte de l’Ajuntament ja està en marxa, val la pena aprofundir en l’elaboració d’una crítica ben travada al projecte que s’està duent a terme i la planificació d’una campanya de denúncia que pot incloure:
a) L’intent d’aturar les obres. (Es valora que tindria un gran impacte però també que no es disposa de prou força per tirar-ho endavant. Es descarta del debat amb possibilitat de reprendre-ho si es disposés de nova informació o eines per actuar.)
b) Campanya de denúncia
-Eix de carrer al bari. (Agitació intensiva: cartellística, actes…)
-Difusió en xarxa d’àmbit barceloní.
-Eix institucional. Obstruccionisme i crítica amb la intenció d’alentir el projecte i guanyar temps per tal de modificar-lo tant com sigui possible.