La CUP Gràcia al Ple del Districte (18/09/2012)

*NOTA: Fulletó repartit a l’entrada del Ple

La CUP Gràcia vol deixar ben clar la seva disconformitat absoluta amb el Pla d’Actuació del Districte per diverses raons:

  • Gira l’esquena a les problemàtiques que afecten a gran part de les classes populars del nostre districte:
    • Empobriment dels serveis en la sanitat pública (Hospital de l’Esperança, CAP Larrard…).
    • Cas omís als desnonaments que es produeixen diàriament ni la contemplació de cap pla per accedir a un habitatge protegit i que també eviti l’especulació.
    • Cap esment per afavorir l’ocupació en sectors productius cooperatius o de l’economia social, aquella economia que promou el benefici col·lectiu per sobre l’individual. A més a més, el seu petit incís en l’ocupació es contradiu amb el recent desmantellament del Servei d’Ocupació de Catalunya.
    • Preus abusius del transport públic i eliminació de línies d’autobús.
    • Privatització i externalització de serveis públics com les escoles bressol.
  • El comissionat de participació ciutadana, el convergent Carles Agustí, va explicar que enguany el procés participatiu havia patit una retallada de pressupost, que havia provocat una menor difusió del procés entre la ciutadania, però que per contra, havia participat la mateixa quantitat de gent que l’última ocasió. Davant d’aquesta situació, des de la CUP vam preguntar al responsable del procés, amb quins criteris s’havien obtingut les dades de participació. El comissionat va explicar que s’havien contat com a participants tots els assistents als Plens dels Districtes o Consells de Barris, haguessin o no intervingut, i sense tenir en compte que una mateixa persona pot assistir a les diferents sessions convocades. Des de la CUP denunciem aquesta manipulació dirigida a inflar les dades de participants en el procés. Quan el comissionat de participació, el mecionat Carles Agustí, afirmava al principi de la present legislatura que el consistori tenia “la voluntat de convertir la ciutat en referent internacional en participació”, no ens podíem imaginar que ho intentaria aconseguir, entre d’altres tripijocs, contant diverses vegades a un mateixa persona.
  • El consistori no ha tingut en compte les més de 400 butlletes (aproximadament un 10% del total) que exigeixen una reducció dels sous de regidors i càrrecs de confiança derivades de la campanya de la CUP Barcelona, i ni tan sols hi fan esment.

El PAD/PAM és doncs una farsa participativa, que planteja un programa que queda lluny dels problemes reals de les classes populars i que no treballa per la construcció d’un Països Catalans independents.